Debat


Katte i haverne

 26. april 2020, 22:06  Rune Hende  2 Svar

Kære alle.
Der er strejfende katte i vores have. Man må som bekendt ikke have katte i HerlevHuse, så det betyder vel at det er omstrejfende katte og derfor kan indfanges og afleveres hos katteværnet?

2 Comments
 • Svarede 28. april 2020, 16:02

  Vi er flere der har konstateret, at der er kommet (flere) katte i Herlevhuse. I det næste HerlevhuseNyt vil vi endnu en gang gøre opmærksom på, at det ikke er tilladt med kattehold.
  Jeg ved ikke om vi må fange katte og aflevere dem hos Kattens Værn fx i Rødovre, men vi vil undersøge det. Hvis du ved, hvor katten bor, kan du kontakte ejendomskontoret, der kontakter beboerne skriftligt, så katteholdet kan ophøre.
  Vi vender tilbage når vi ved om det er tilladt at indfange katte.
  Venlig hilsen
  Frede Ravn, bestyrelsesmedlem

 • Svarede 30. april 2020, 08:29

  Kære Rune
  I følge Herlev Kommune gælder følgende regler:

  Herreløse katte

  Herreløse katte kan blive til rigtig mange på kort tid. Dermed er der risiko for, at de bliver til gene for os mennesker. Herlev Kommune har derfor indgået aftale med Kattens Værn om indfangning af vildtlevende katte. Herlev Kommune betaler for indfangningen.
  Du skal henvende dig til Borgerservice på tlf. 44 52 70 60, som derefter kontakter Kattens Værn. Herlev Kommune skal godkende anmodningen om indfangning (et lovkrav).
  Hvad sker der med katten?
  Katten indfanges og køres til dyrlægen, hvor den testes for katteaids og katteleukæmi og i øvrigt undersøges, så man kan vurdere dens almene tilstand. Hvis katten konstateres sund og rask, neutraliseres (kastreres/steriliseres) den, bliver vaccineret, øretatoveret og registreret i Det Danske Katteregister og herefter sat tilbage i sit oprindelige territorium.
  Ovenstående gælder herreløse katte, men efter en samtale med Borgerservice er det tilladt og tilrådeligt at kontakte Kattens Værn.
  Så svaret må være, at ja det er tilladt at indfange en kat og aflevere den til Kattens Værn.
  Venlig hilsen
  Frede Ravn, bestyrelsesmedlem

Besvar
Du skal logge ind, før du kan besvare tråden.
Hvis du ikke har en konto, kan du oprette en her.