Debat


Yousee som tv udbyder

 22. september 2019, 15:55  Flemming Hansen  8 Svar

Hej bestyrelse

Har I overvejet andre muligheder end yousee som tv udbyder ?
Kan konstatere at med yousee er der en del begrænsninger i stedet for muligheder.
Er mega tilfreds med at I som bestyrelse har givet mulighed for anden udbyder på internet delen.

Mvh
Flemming

8 Comments
 • Svarede 25. september 2019, 18:40

  Hej Flemming
  Vi tager det op på førstkommende bestyrelsesmøde d. 1.10.2019

  Med Venlig Hilsen
  René Petersen
  Formand
  Herlevhuse

 • Svarede 8. oktober 2019, 16:42

  Tak René , det vil jeg se frem til med spænding

 • Svarede 9. oktober 2019, 13:05

  Bestyrelsen har ingen aktuelle planer om at udskifte Yousee som TV udbyder. Indtil videre har vi en løbende kontrakt med Yousee (der kan opsiges med kort varsel), og vi kan entrere med en anden udbyder, hvis kontrakten opsiges. Bestyrelsen forventer, at den nuværende konflikt mellem Viasat og Yousee løses snarest.

 • Svarede 6. november 2019, 11:08

  Lidt nyt fra Yousee:

  YouSee og Discovery når ikke at få ny aftale på plads til årsskiftet
  6. november 2019

  YouSee og Discovery har forhandlet siden foråret. YouSee har i en ny aftale ønsket at sikre større valgfrihed og balancerede priser, men det er desværre ikke lykkedes at finde en aftale inden deadline. Discovery’s tv-kanaler vil derfor ikke være en del af YouSee’s tv- og streaming-tilbud fra årsskiftet. YouSee ønsker fortsat at tilbyde Discovery’s indhold til sine kunder og vil derfor arbejde videre på at finde en løsning.

  Selvom YouSee ønsker at fortsætte forhandlingerne med Discovery, er det nu så tæt på årsskiftet, at YouSee er nødt til at varsle sine kunder om, at Discovery Networks’ kanaler heller ikke vil være en del af Bland Selv-pakkerne fra nytår.

  ”Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet. Det er vi kede af på vegne af vores kunder, og jeg kan forsikre, at vi vil forhandle videre, og håber, at vi senere i det nye år igen kan tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-produkter,” siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee, og fortsætter:

  ”Det har været vigtigt for os at finde en løsning med Discovery Networks, så vores kunder fortsat har adgang til deres indhold og kanaler. Derfor har vi arbejdet med forskellige mulige løsninger i forhandlingerne. Dels hvor Discovery Networks’ indhold kunne fortsætte som en del af Bland Selv, men også løsninger, hvor vi har tilbudt at fortsætte med flere af Discovery Networks’ kanaler i de faste pakker, herunder Kanal 5, hvor fodboldlandsholdets kvalifikationskampe vises.”

  Sport bruges som løftestang for forhandlinger
  Der er flere grunde til, hvorfor det denne gang har været svært at blive enige om en aftale. En af grundene er, at YouSee hverken vil eller kan blive ved med at hæve priserne på faste tv-pakker med indhold, som bliver set mindre og mindre. Selvom danskernes seervaner har ændret sig, og der er færre til at være med til at betale for kanalerne, er der fortsat en tendens til, at kanalejerne hvert år forventer højere betaling for deres kanaler. Denne tendens har skabt en negativ spiral af prisstigninger og kundeafgang.

  ”Der er fortsat mange kunder, der foretrækker faste tv-pakker. Vores fornemmeste opgave er at sikre en rimelig pris og det rette indhold til dem. Selvom mange tv-kanaler har færre seere end tidligere, bliver de fortsat dyrere for os distributører. Derfor bliver det endnu vigtigere at sammensætte de faste pakker, så pris og indhold afspejler tv-seernes reelle efterspørgsel. Vores kunder bør grundlæggende betale for det de ser – specielt i et tv-marked, hvor kunderne i stigende grad ønsker selv at vælge deres indhold. Det skal vores tv og streaming-produkter afspejle,” siger Jacob Mortensen.

  En anden grund til, at det i disse år er svært at holde prisen på de faste tv-pakker på et fornuftigt niveau, er, at sport ofte bruges som løftestang i forhandlingerne. Sportsrettigheder er nemlig en afgørende faktor, når en stor del af danskerne vælger tv-pakke.

  ”Vi ønsker, at vores kunder har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder,” siger Jacob Mortensen og tilføjer, at YouSee for at give tv
  kunderne mere valgfrihed i 2014 lancerede Bland Selv, hvor man selv kan sammensætte en unik og personlig tv-pakke, og at det i dag er den mest populære tv-pakke blandt nye kunder.

  Selvom det endnu ikke er lykkedes at lukke en aftale med mere valgfrihed og priser, der afspejler den aktuelle værdi af kanalerne, understreger Jacob Mortensen, at man fortsat vil arbejde hårdt på at finde en løsning, hvor YouSee’s kunder igen kan se Discovery Networks’ tv-kanaler.

  ”Vi har haft et langvarigt samarbejde med Discovery Networks, og det ønsker vi fortsat at have. Vi har mange kunder, der sætter stor pris på Discovery Networks’ indhold, og vi ønsker fortsat at lave en aftale, hvor alle Discovery Networks’ kanaler er tilgængelige i Bland Selv, og hvor landsholdets kvalifikationskampe fortsat er en del af alle vores tv-pakker.”

  YouSee har den seneste måned informeret alle kunder med faste tv-pakker om de ændringer, der træder i kraft ved årsskiftet. De kommende uger vil kunder med Bland Selv også modtage information om de forestående ændringer.

 • Svarede 6. november 2019, 11:10

  Og Discovery Network:
  YouSee har i dag sendt et nyhedsbrev ud, hvor de informerer deres kunder om, at de fra årsskiftet ikke længere vil kunne se nogle af Discoverys kanaler – hverken i de faste tv-pakker eller i ’Bland Selv’. Dermed mister over 1 million tv-seere adgang til 11 tv-kanaler. YouSees adfærd er groft konkurrenceforvridende og diskriminerende, mener Discovery.  Siden YouSee i september måned meldte ud, at Discoverys 11 kanaler ikke længere blev en del af deres faste tv-pakker, har der været stor forvirring omkring, hvorvidt YouSees over 1 million kunder helt ville miste adgangen til de mange tv-kanaler.  Kunderne har været holdt hen i uvished, da YouSee fastholdt, at de stadig arbejde på at lande en aftale med Discovery. I dag får kunderne så endelig klar besked, da YouSee i et nyhedsbrev slår fast, at Discoverys kanaler ikke længere vil være en del af YouSees tv- og streamingtilbud fra årsskiftet.  ”Realiteten er, at YouSee efter vores opfattelse ganske enkelt bruger deres dominerende markedsposition til at forsøge at skubbe os ud af det danske tv-marked. Vi har den seneste måned genoptaget forhandlingerne med YouSee i håb om at lande en aftale. Men YouSee har i deres tilbud gjort det meget klart, at de ikke ønsker at betale for vores indhold på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår”, siger Christian Kemp, adm. direktør i Discovery Networks Danmark og fortsætter:  ”YouSees opførsel i hele denne forhandlingsproces, der har kørt siden foråret, har i vores optik været diskriminerende og konkurrenceforvridende. Faktum er, at vi ikke forlanger prisstigninger på vores indhold, og vi har af flere omgange forsøgt at komme med forskellige bud på, hvordan vi kunne lande en rimelig aftale med YouSee. Det står derfor meget klart, at YouSee forskelsbehandler os som kanalgruppe, da vi åbenbart er den eneste broadcaster med indhold, som de ikke vil betale en fair pris for”.  Discovery slår fast, at der stadig er mulighed for de mange YouSee kunder til også i fremtiden at kunne se Discoverys 11 tv-kanaler og dermed også fremadrettet vil kunne se både det danske landshold og OL i Tokyo i 2020. Det kræver bare, at de skifter tv-distributør.  ”Selvom YouSee er markedsdominerende på det danske tv-distributørmarked herhjemme, findes der heldigvis en lang række andre tv-distributører i landet, som alle tilbyder vores kanaler – både i faste tv-pakker og som bland selv løsninger.”

 • Svarede 6. november 2019, 11:11

  Ser bestyrelsen stadig at Yousse er bedste leverandør til Herlev Huses beboere ?

 • Svarede 20. november 2019, 14:08

  Hej Flemming
  Vi arbejder på at få en ny internet fælles løsning ,når vi har fået det kan beboeren så vælge den streaming løsning /pakke beboeren har lyst til , men løsningen er ikke lige om hjørnet , og en evt. løsning ska l der stemmes om i afd. , Vi har Yousee indtil en løsning findes, men du kan melde det fra, og dette gøres via Viggo i SAB.

  Med Venlig Hilsen
  René Petersen
  Formand Herlevhuse og Tv-udvalg

 • Svarede 21. november 2019, 16:11

  Tak for svar René...Er ked af at det ikke er lige om hjørnet, men må afvente, da der ikke i vores afdeling er noget alternativ, hvis man skal have en tidssvarende løsning. Håber at I tager fibernet med i jeres overvejelser og ser frem til en god løsning.

Besvar
Du skal logge ind, før du kan besvare tråden.
Hvis du ikke har en konto, kan du oprette en her.