Debat


Herlevhuses fremtid

 24. april 2019, 20:01  Claus Wacker  2 Svar

Jeg har med stor intr, i dag læst Roberts indlæg, og jeg ved jo godt at man skal tage Roberts indlæg i vores postkasse med et grand salt, men manden har jo altid lidt ret ,selv om måden han køre sine raid på ikke er min stil, så jeg vil gerne have bestyrelsens ord for at der ikke bliver lavet om på vores ret til at bo og leve her, vi er jo mange der har ofret betydelige summer på vores dejlige huse, og håber at blive båret herfra, og ikke som på den anden side af vejen sat ud ,jeg ved godt at de andre boliger ikke var til at rede, jeg undre mig også over at vi gentagne gange bliver sat ned i husleje, i stedet for at bruge pengene på vedligeholdelse, håber vi for nogle hurtige svar ,der er jo små panik i vores dejlige boligselskab mvh Claus Wacker Dyrholmen

2 Comments
  • Svarede 25. april 2019, 18:37

    Hej Claus
    Jeg har ikke lyst til at snakke om Roberts debatmåde, men vil gerne skrive om indholdet. Robert har en drøftelse med Herlev Kommune og (sikkert også) med KAB/SAB om det juridiske i ”bevaringsværdighed”.
    Derudover rejses der spørgsmål om nedsættelse af huslejen. Regeringen og Folketinget har besluttet, at den almene sektor skal spare ca. 8 % for at der fortsat er billige boliger til at betale; det betyder, at også Herlevhuse skal nedsætte huslejen, og ikke kun de noget dyrere boliger fx HerlevÅhuse, som jo har en noget større kvadratmeterpris end os. Vi har haft et pænt overskud de sidste par år, bl.a. fordi de faste udgifter til renovation, afgifter mm har været faldende, og der har heller ikke været store renoveringsopgaver. Mere om tagene længere nede.
    I den periode jeg har boet i Herlevhuse (indflyttet 1978) har vi drøftet vedligeholdelse, renoveringer, fornyelser og ikke mindst den individuelle ret til selv at gøre boligen bedre for egne penge, også tilbygninger fx skure og udestuer. I 2004 blev vi ”tvunget” til af SAB og kommunen at acceptere, at alle tilbygninger skulle nedrives senest 2024, og hvis vi skulle have en tilbygning skulle det være efter godkendte tegninger. Materialevalget og tegningerne har vist sig at være meget dyre og meget ”overdrevne”, så beboerne har selv opført skure, overdækninger mm, som efter min vurdering er ok, men for så vidt også efter ”håndværker” vurdering. Så bestyrelsens arbejde har været at få disse tegninger fjernet som et krav, og at vi selv på et beboermøde kan bestemme, hvilken standard vi ønsker. Vi skal ikke tilbage til 50´ernes sildekasse overdækninger. Det skal være i orden.
    I hele den periode jeg har boet her, er der sket forbedringer og vedligeholdelser. Jeg har boet her med oliefyr, der blev til gasbrænder, fra gasbrænder til gasfyr, fra gasfyr til kondenserende gasfyr. Jeg har været med til at isolere vægge for at modvirke skimmelsvamp, at sikre at badeværelsesfaciliteterne blev rigtigt lavet, især hvis de blev lavet i bryggers eller kælder.
    I perioden er der også sket den store renovering til bevaring af klimaskærmen: Nye døre og vinduer, betonrenoveringen på vægge, fundamenter og båndene omkring de nye vinduer. Trods betonrenoveringen vil du på de grå bånd rundt om vinduerne se revner og enkelte steder på trapper, fundamenter og på vægge. Vi fik også nye tage i den forbindelse og desværre var kvaliteten af tagpladerne dengang ikke gode; det skyldtes overgangen fra asbesttage til tagplader uden asbest.
    Derfor prøvehusene: vi har gennemrenoveret beboerhuset med selskabslokalerne, pizzaforretningen og bestyrelseslokalet. Vi har gennemrenoveret beboelsen Stordyssen 20, undervejs også for forebyggelse mod radon fra jord og fundament.
    Vi har ikke foreslået udskiftet tagene generelt, fordi vi er ved at undersøge mulighederne for at sikre Herlevhuse på lang sigt. Vi skal have klimasikret betonvæggene, så fugt ikke trænger ind, så der sker revner. Vi skal have undersøgt til bunds, om der er problemer med radon, og der skal ske udskiftning af tagene, men samtidig med alle de andre renoveringer. Der skal ske en samlet vurdering, så beboerne har et fornuftigt grundlag til at tage stilling til en eventuel renovering af Herlevhuse.
    Og så: Herlevhuse er slet ikke truet af forfald, det er en sund bebyggelse, og vi har en god økonomi generelt og efter bestyrelsens mening en rimelig husleje. Det skal vi fortsætte med. Der er ingen i kommunen, i boligselskabet eller i Herlevhuse, der ønsker nedrivning. Hvorfor skulle vi gennemføre prøvehuse, søge løsninger eller være i gang med planer for fremtiden, hvis ønsket var at nedrive Herlevhuse? Prøv fx at læse borgmesterens svar til Robert Lund i Beboerdebat den 25. januar.
    Mht. til beboerdemokratiet så synes jeg det fungerer rimelig godt. Jeg kunne godt ønske mig flere til beboermøderne, men fremmødet på ca. 20-25 lejemål tager jeg som et udtryk for, at langt de fleste er trygge ved Herlevhuses udvikling og bestyrelsens arbejde. Indimellem sender vi spørgsmål til urafstemning for at sikre, at flere tager stilling til vigtige emner. Ellers må I vælte os og vælge nogle andre!
    Og så: beboerdemokrati er også, når du ringer til mig for at få en forklaring eller når en beboer kommer op for at få afklaring om et plankeværk eller når vi er irriteret over brummelyde fra hospitalet eller trafikken på Langdyssen/Runddyssen eller parkeringen på Dyrholmen. Det er en del af beboerdemokratiet også at være nærværende og hjælpsom.
    Det her svar står for min egen regning; det er ikke drøftet i bestyrelsen, men du ønskede et hurtigt svar.

  • Svarede 26. april 2019, 16:54

    Tak for dit grundige svar, jeg er som mange andre bare blevet lidt usikker på vores fremtid, og er da glad for din udlægning. Men vil gerne have en garanti for at boligen består, og ang byggematerialer vil jeg heller miste et par skure end min bolig,så jeg mener vi skal bevare det bevaringsværdige , så består de for altid, mvh Claus Wacker

Besvar
Du skal logge ind, før du kan besvare tråden.
Hvis du ikke har en konto, kan du oprette en her.