Debat


Herlevhuses "Nyttige Idioter"

 18. april 2019, 03:29  Robert Lund  0 Svar

Afdelingsbestyrelsen arbejder ihærdigt for, at Herlevhuse snart mister sin status som bevaringsværdig bebyggelse, og dermed få status af ikke-bevaringsværdig bebyggelse. Bulldozerne er med andre ord ved at være på vej. KAB spekulerer i at lade Herlevhuse forfalde, mens vore regnskaber i de seneste 6 år viser overskud på 4,6 mio. kr. Et overskud, der er brugt til lejenedsættelser. Men hvad hjælper det, når bebyggelsens tage fremstår med lappeløsninger? Tømrerfirmaet Lysemose har med sit monopol guldrandede dage i Herlevhuse. Han har ingen konkurrence. En aktindsigt i kommunen viser, at SAB/KAB og kommunen allerede har proklameret Herlevhuse, som en nedslidt bebyggelse. Der er ingen dokumentation for en sådan overdreven påstand, bortset fra at tagene trænger til en totaludskiftning.
Under den store renovering af Herlevhuse i 1990érne var jeg formand for Herlevhuse. KAB´s Dominia havde på møder truet med risikoen for bygningskollaps, hvis ikke Dominias renoveringsprojekt til 40 mio. kr. blev vedtaget af beboerne. En efterfølgende licitation viste, at det ville koste 56 mio. at få Dominias projekt udført. Dominias tanke var at sætte jernkorsetter op om husene - uden at udbedre betonskaderne.
Jeg fik ved brug af sund fornuft og gode venners hjælp tilvejebragt dokumentation for, at husene overhovedet ikke var ved at falde sammen.
KAB´s Dominia blev fyret, og Vagn Duer A/S som uvildigt ingeniørfirma indsat i stedet. Det sparede vi som beboere over 20 mio kr. ved. For efter byggeregnskabet for den store renovering lød den samlede regningen på 32,5 mio. kr. En kæmpe succes uden lige, som SAB/KAB og vor afdelingsbestyrelse ikke gerne taler for højt om.
Afdelingsbestyrelsen skal snart til møde med borgmesteren, der jo gnider sig i hænderne over Herlevhuses "Nyttige Idioter", der går ind for at få slettet Herlevhuses status som bevaringsværdig. Så kan han - som på nabomatriklen "Nørrevang" - bygge dobbelt så mange boliger på Herlevhuses matrikel, og SAB/KAB kan høste mange-dobbelt husleje. Væk er de billige boliger, som de fleste almindelige lønmodtagere, pensionister og andre - med små indkomster - kan betale.
Beboerdemokratiet i Herlevhuse er i dag reelt ikke-eksisterende. Kun ca. 20 beboere fremmødt til seneste møde - domineret af KAB med afdelingsbestyrelsens velsignelse. En bestyrelse vel at mærke med en formand, der har overladt det til andre at repræsentere sig. Hvornår kommer de mange søde og rettænkende beboere i Herlevhuse på banen - før det er for sent??? Mit håb for alle familier i Herlevhuse er den, at vi får vendt skuden, og ydet de "onde kræfter" kvalificeret modstand.

God Påske !

Med venlig hilsen
Cand. jur. Robert Lund
Runddyssen 68

0 Comments
Besvar
Du skal logge ind, før du kan besvare tråden.
Hvis du ikke har en konto, kan du oprette en her.