Debat


Orientering om en ulækker oplevelse

 15. august 2020, 16:08  Robert Lund  0 Svar

Til Herlev Kommunalbestyrelse m.fl.


Hermed en orientering om en særdeles ulækker oplevelse.

- Tirsdag morgen ca. kl. 5 bliver jeg vækket af min hustru, fordi hun hører lyde i soveværelset, der kan tyde på at et dyr er trængt ind i vor bolig. Jeg står op og trækker en skuffe ud i et reolsystem, der hvor lyden kommer fra – og pludselig springer en stor rotte op mod ansigtet.
- Klokken 7 ringer jeg til Herlev Kommunes rottefænger, som vi jævnligt er i kontakt med grundet rotter på loftet. En enkelt gang blev kommunens akuttjeneste kontaktet udenfor kommunens åbningstid - angående en rotte i køkkenet.
- . KAB´s driftsleder er ligeledes blevet kontaktet om disse hændelser.
- Herlev Kommunes rottefænger kommer denne tirsdag på besøg med en luftpistol. Sammen lokaliserer vi rotten i skuffen, der tilsyneladende rammes af et blyhagl. For den skriger højlydt. Den er nu blevet aggressiv, og løber rundt langs paneler, under skabe og senge. Der sættes nu klapfælder op, og det aftales med rottefængeren, at jeg kontakter ham, hvis rotten fanges i en af fælderne - for han har naturligvis andre presserende opgaver at varetage i Herlev. Inden han kører aflukkes soveværelset.
- Klokken ca. 10.30 hører jeg en lyd fra soveværelset, som kunne minde om lyden fra en fælde. Jeg går ind på soveværelset for at kontrollere fælderne, der dog alle er tomme. Men pludseligt springer rotten ud fra en hylde i reolsystemet, idet jeg passerer forbi. Den har i springet held til at bide mig i fingeren. Mit blod har svært ved at standse, da jeg får blodfortyndende medicin. Rottefængeren kontaktes. Han råder mig til straks at tage på skadestuen. På Herlev Hospital får jeg en stivkrampevaccination. Heldigvis viser en blodprøve, at mine infektionstal ikke er så høje, at det bliver nødvendigt med antibiotika.
- Klokken ca. 12.30 mødes jeg igen med rottefængeren. Han tjekker soveværelset, og mener at rotten nu formentlig er forvundet ud af vinduet. Jeg er dog noget usikker, og tjekker for en sikkerhedsskyld efter ved bl.a. at trække en skuffe ud i reolsystemet. Der bag skuffen sidder rotten gemt. Jeg går udenfor soveværelset. Rottefængeren lader herefter pistolen, og jeg hører ham skyde flere gange.
- Lettelsen er stor, da rottefængeren kommer ud og kan fortælle, at rotten nu endelig er død. Jeg tager et foto af den døde rotte (se bilag) - som tabte kampen.
- Klokken ca. 14 er rengøringen af det meget rotteblod under reolsystemet tilendebragt

Min hustru og jeg håber naturligvis, at KAB i forening med Herlev Kommune får effektivt bugt med de mange rotteplager i kvarteret.

PS. Grundet den for tiden ekstreme varme har vinduerne i soveværelset været åbne om natten. Det kan derfor ikke udelukkes, at det er hér rotten har fundet vej ind i boligen - eller måske ad en åbenstående havedør i dagtimerne. I hvert fald har det som sagt været en særdeles ulækker oplevelse, som det for øvrigt blev konstateret af det venlige sundhedspersonale på Herlev Hospital.

Med venlig hilsen
Cand. jur. Robert Lund
Runddyssen 68,
2730 Herlev

0 Comments
Besvar
Du skal logge ind, før du kan besvare tråden.
Hvis du ikke har en konto, kan du oprette en her.